Imádom a bolognai ragut.
Gyerekként is kedves étel volt számomra, mint a legtöbbünknek. Nyilván minél több sajttal, spaghetti tésztával. Nagy falatokat feltekerve és cuppogva szívva a minél hosszabb szálakat. Imádott étel és szórakozás volt egyaránt, főleg egy hasát imádó gyermek számára.
Azóta elmélyült gasztroimádatomak köszönhetően megtanultam, hogy mi is az a valódi bolognai ragu, hogyan is néz ki és gyermekkori barátságból szerelem lett.
Iszonyatosan imádom a bolognait.
Nem csak az ételt magát, hanem a komplexitását is. Mindenki azt hiszi, hogy ismeri, de valójában a legtöbben nem és teljesen más az egész étel, mint amit gondolnak. A bolognainak története van, meglepetései, mélysége, profilja, karaktere, íze, állaga, élménye. Talán az ételek királynőjének is hívhatnánk.
De miért is számít ez? Mert ez az oka a névválasztásnak, pont olyan sokoldalúnak és tartalmasnak szeretném ezt a felületet, mint egy tál bolognai. Nagyon pici koromtól fogva sokat számít nekem az étel és az evés, hát még a jól és jót evés.
Több okból született meg ez az oldal: hogy legyen egy hely, ahol olyan ételek vannak, amik pénztárcabarátok, tartalmasak, értékes tápértékeket tartalmaznak. Hogy a szakács végzettségemet is felhasználva, írhassak trükköket, tippeket, tanácsokat amiket bárki felhasználhat és aminek én is örültem volna már korábban, hogy pénzt, időt és energiát spórolhassak. Nem utolsó sorban, terápiás célja is van, illetve mindig is akartam egy saját oldalt, ahol írhatok és ami talán másoknak is értékes lehet. A bolognait is imádom és azt is, ha adhatok.:)
Így született a Blogognai.