Gyorsan könnyűt

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
  • 1 hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy koriander a tetejére
  1. A hagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a római köményt és a kurkumát.
  2. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a zöldségalaplevet, majd felforraljuk.
  3. Csökkentjük a lángot, és főzzük további 10-15 percig, amíg a csicseriborsó puhává válik.
  4. Leforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük az egészet.
  5. Visszatesszük a lábosba, és fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
  6. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Elkészítés:

A csicseriborsó-krémleves nagyon tápláló és egészséges, mivel a csicseriborsó magas fehérjetartalommal rendelkezik, és gazdag ásványi anyagokban és rostokban is. Ráadásul rendkívül olcsó összetevőkből készül, így kiváló választás lehet a változatás és olcsón megúszós akalmakra.

Ha fehérjében gazdag ebédet szeretnénk, a levesnek tökéletes folytatása lehet például a spenótos csirke a kedvenc teljes kiörlésű tésztánkkal kiegészítve.

Együnk jól, legyünk jól!

Jó étvágyat mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük