Gyorsan könnyűt

Spenótos csirke

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé, felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz spenót*
  • 1 hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 200ml tejszín (20%-os, főző)
  • Só és bors ízlés szerint

Opcionális (szerintem feldobja, számomra jobb ízeket eredményez a végén):

  • Vaj -> krémesebb, lágyabb végeredmény. Az olívaolaj mellé is szoktam keveset tenni az elején, illetve a legvégén szoktam dobni bele. Tudom, tudom, így némileg “egészségtelenebb” lesz.
  • Szerecsendió -> minimálisan más dimenziót ad az ételnek, próbáljátok ki

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olívaolajat (és a vajat) egy serpenyőben közepes lángon. A serpenyővel együtt melegítsétek.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk, amíg a hagyma aranybarnára sül.
  3. Adjuk hozzá a csirkemell kockákat, és süssük, amíg a csirkehús szép aranybarnára sül.
  4. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük, amíg a spenót megpuhul.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük közepes lángon, amíg a mártás besűrűsödik.
  6. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

A spenótos csirke nem túl bonyolult a hozzávalókat és a technikákat figyelembe véve, de ne tévesszen meg senkit, ettől függetlenül egy tápláló és ízes ételt fog kapni, ami 4-5 étkezésre elég is lehet, főleg ha vegyesen eszünk hozzá gabona és zöldségköretet.

*spenótot mindig a LIDL-ben veszek, dobozosat. Egyelőre ár/érték arányban azt találtam a legjobbnak, de ha tudtok jobbat, ne tartsátok magatokban!

Ha komplett ebédet szeretnétek, levesnek próbáljátok ki a minél több zöldért a cukkini krémlevest vagy további fehérjéért a csicseriborsó krémlevest.

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük