Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
- 1 hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 liter zöldségalaplé
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy koriander a tetejére
- A hagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a római köményt és a kurkumát.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót és a zöldségalaplevet, majd felforraljuk.
- Csökkentjük a lángot, és főzzük további 10-15 percig, amíg a csicseriborsó puhává válik.
- Leforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük az egészet.
- Visszatesszük a lábosba, és fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
- Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
Elkészítés:
A csicseriborsó-krémleves nagyon tápláló és egészséges, mivel a csicseriborsó magas fehérjetartalommal rendelkezik, és gazdag ásványi anyagokban és rostokban is. Ráadásul rendkívül olcsó összetevőkből készül, így kiváló választás lehet a változatás és olcsón megúszós akalmakra.
Ha fehérjében gazdag ebédet szeretnénk, a levesnek tökéletes folytatása lehet például a spenótos csirke a kedvenc teljes kiörlésű tésztánkkal kiegészítve.
Együnk jól, legyünk jól!
Jó étvágyat mindenkinek!