Cukkini krémleves hozzávalói:
- 2 cukkini, felkockázva
- 1 hagyma, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldségalaplé
- 1/2 csésze tejföl
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
- Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és főzzük, amíg puhulni kezd.
- Öntsük hozzá a zöldségalaplevet, és főzzük, amíg a cukkini teljesen puhává válik.
- Vegyük le a lábosról, majd botmixerrel pürésítsük a krémlevesünk.
- Adjuk hozzá a tejfölt, sót és borsot ízlés szerint, és keverjük jól össze.
A cukkini krémleves gyors, könnyű, a pénztárcát sem terheli meg. Hidegen is lehet fogyasztani, nyáron kimondottan kellemes úgy, egymagában. Ha valami harapható elem hiányzik belőle, felkockázott pirítós vagy pirított bacon, fekete erdei sonka rámorzsolva új szintre emeli. Utóbbiban kimondottan kedvező mennyiségben van fehérje, míg alacsony a zsírtartalma.
[…] komplett ebédet szeretnétek, levesnek próbáljátok ki a minél több zöldért a cukkini krémlevest vagy további fehérjéért a csicseriborsó […]