Noha vannak alapanyagok, amik sokkal karakteresebben képviselik az őszt, mégis ahogy a sütőtök narancssárgája, a dió barnasága és elvétve a zöld bazsalikom levelek találkoznak a sütőtökös pizzán, már-már az az érzésünk támad, hogy beleharaphatunk az őszbe. Tipikusan olyan étel, amit ha elképzelünk, hogy már esszük, akaratlanul is az enyhülő idővel szembeszálló, kedvenc pulóverünkben látjuk magunkat a Netflix elé befészkelve vagy csak hallgatva, ahogy az őszi eső kopog az ablakon.
Sütőtökös pizzánk hozzávalói és elkészítése:
- Hozzávalók:
- 1 pizza tészta (használhatjuk a jól bevált, saját receptjeinket, de a bolti pizzatésztákkal is remekül működhet. Személyszerint utóbbi esetben a LIDL Chef Select & You XXL pizzatésztáját bátran ajánlom)
- 250 g csésze sütőtök püré
- Ízlés szerint mozzarella sajt (vagy vegán sajt)
- Kb. 60 g pirított dió
- Egy marék bazsalikom levél
- Só ízlés szerint
- Elkészítés:
- Tésztádnak megfelelő szintre melegítsd fel a sütődet.
- Közben kenj a tésztára sütőtök pürét.
- Szórd meg mozzarella sajttal, majd dióval.
- Sütőben süsd ki a pizzát a tésztának megfelelő idő alatt.
- Szórd meg még frissen bazsalikomlevelekkel
Úgy gondolom a sütőtökös pizza sok egyéb feltétet is elbír, mint a lilahagyma vagy kiegészítő sós ízért (és kevésbé vega verzióért) a fekete erdei sonkát vagy prosciuttot (ezeket a bazsalikommal együtt a sütés után kell rápakolni a pizzádra).