sütőtök püré
Alap anyagok

Krémes sütőtök püré

A sütőtök püré elkészítése roppant egyszerű, és számos sütőtökös mestermű alapanyagaként használható. Már egy közepes sütőtökből is annyi pürénk lesz, hogy bőven válogathatunk utána leendő kedvenc sütőtökös receptjeinkből.

Na de nézzük az elkészítését:

Hozzávalók:

  • 1 közepes sütőtök

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Ezt 0. elemnek akartam írni, de nem ismertem még ki teljesen a formázási lehetőségeket.
  2. Vágd félbe hosszában, majd szeleteld vagy darabold fel. Ahogy kényelmesebb.
  3. Távolítsd el a magokat és a rostokat. Érdemes evőkanállal csinálni. A magokat később megsütheted vagy megszáradt formában ropogtatva fogyaszthatod. Lelked rajta.
  4. Tedd a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A sütőpapírnak annyi a jelentősége, hogy spóroljunk időt majd a tisztításnál.
  5. Süssd a sütőtököt kb. 45-60 percig, vagy amíg a húsuk puha és ellenállás nélkül szúrható egy villával. Az időtartam a sütőtök méretétől függ, így ellenőrizd néhányszor a sütőtök puhaságát.
  6. Hámozz meg és pürésítsd. Miután a sütőtök megpuhult, vedd ki a sütőből, és hagyd kicsit hűlni. Majd a sütőtök húsát kanállal vagy késsel válaszd le a héjáról, és tedd egy tálba vagy egy konyhai robotgépbe. A húsát, ne a héját. Nem valószínű, hogy bele fog férni mind egyszerre, így több körben kell csinálnod, ez teljesen rendben van. Pürésítsd a sütőtök húsát simára.

Most már készen is van a sütőtök püré! A pürét használhatod levesekhez, sütikhez, tésztákhoz, sőt, italokhoz és még számos egyéb recepthez, amelyek sütőtököt igényelnek. Ha több pürét készítesz – már pedig nagy valószínűséggel többet fogsz – a felesleget érdemes le fagyasztani későbbi felhasználás céljából.

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük