sütőtökös pizza, dióval, bazsalikommal szórva.
Vega vonal

Sütőtökös, diós őszi pizza

Noha vannak alapanyagok, amik sokkal karakteresebben képviselik az őszt, mégis ahogy a sütőtök narancssárgája, a dió barnasága és elvétve a zöld bazsalikom levelek találkoznak a sütőtökös pizzán, már-már az az érzésünk támad, hogy beleharaphatunk az őszbe. Tipikusan olyan étel, amit ha elképzelünk, hogy már esszük, akaratlanul is az enyhülő idővel szembeszálló, kedvenc pulóverünkben látjuk magunkat a Netflix elé befészkelve vagy csak hallgatva, ahogy az őszi eső kopog az ablakon.

Sütőtökös pizzánk hozzávalói és elkészítése:

  • Hozzávalók:
    • 1 pizza tészta (használhatjuk a jól bevált, saját receptjeinket, de a bolti pizzatésztákkal is remekül működhet. Személyszerint utóbbi esetben a LIDL Chef Select & You XXL pizzatésztáját bátran ajánlom)
    • 250 g csésze sütőtök püré
    • Ízlés szerint mozzarella sajt (vagy vegán sajt)
    • Kb. 60 g pirított dió
    • Egy marék bazsalikom levél
    • Só ízlés szerint
  • Elkészítés:
    • Tésztádnak megfelelő szintre melegítsd fel a sütődet.
    • Közben kenj a tésztára sütőtök pürét.
    • Szórd meg mozzarella sajttal, majd dióval.
    • Sütőben süsd ki a pizzát a tésztának megfelelő idő alatt.
    • Szórd meg még frissen bazsalikomlevelekkel

Úgy gondolom a sütőtökös pizza sok egyéb feltétet is elbír, mint a lilahagyma vagy kiegészítő sós ízért (és kevésbé vega verzióért) a fekete erdei sonkát vagy prosciuttot (ezeket a bazsalikommal együtt a sütés után kell rápakolni a pizzádra).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük