Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé, felkockázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz spenót*
- 1 hagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 200ml tejszín (20%-os, főző)
- Só és bors ízlés szerint
Opcionális (szerintem feldobja, számomra jobb ízeket eredményez a végén):
- Vaj -> krémesebb, lágyabb végeredmény. Az olívaolaj mellé is szoktam keveset tenni az elején, illetve a legvégén szoktam dobni bele. Tudom, tudom, így némileg “egészségtelenebb” lesz.
- Szerecsendió -> minimálisan más dimenziót ad az ételnek, próbáljátok ki
Elkészítés:
- Melegítsük fel az olívaolajat (és a vajat) egy serpenyőben közepes lángon. A serpenyővel együtt melegítsétek.
- Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk, amíg a hagyma aranybarnára sül.
- Adjuk hozzá a csirkemell kockákat, és süssük, amíg a csirkehús szép aranybarnára sül.
- Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük, amíg a spenót megpuhul.
- Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük közepes lángon, amíg a mártás besűrűsödik.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A spenótos csirke nem túl bonyolult a hozzávalókat és a technikákat figyelembe véve, de ne tévesszen meg senkit, ettől függetlenül egy tápláló és ízes ételt fog kapni, ami 4-5 étkezésre elég is lehet, főleg ha vegyesen eszünk hozzá gabona és zöldségköretet.
*spenótot mindig a LIDL-ben veszek, dobozosat. Egyelőre ár/érték arányban azt találtam a legjobbnak, de ha tudtok jobbat, ne tartsátok magatokban!
Ha komplett ebédet szeretnétek, levesnek próbáljátok ki a minél több zöldért a cukkini krémlevest vagy további fehérjéért a csicseriborsó krémlevest.
[…] fehérjében gazdag ebédet szeretnénk, a levesnek tökéletes folytatása lehet például a spenótos csirke a kedvenc teljes kiörlésű tésztánkkal […]